Preview Mode Links will not work in preview mode

Lobkes Podcast


Oct 27, 2019

Lisette Kreischer

Lisette Kreischer is één van de grondleggers van de vegan movement in Nederland. Al sinds haar 10e is ze vegetariër, rond haar 20e besloot ze veganist te worden. En het bleef niet bij het uitvoeren van de leefstijl. Met 10 boeken op haar naam (en de elfde in de maak), een eigen vegan burger (de Dutch Weed Burger) en twee blogs is Lisette met recht een plant activist te noemen. Haar missie? De plant weer de rechtmatige plek in de wereld teruggeven en de spotlight richten op de mogelijkheden die planten hebben als hoofdingrediënt in de keuken én ondersteunend aan onze gezondheid.

In deze aflevering praten Lisette en ik over haar eigen duurzame reis. Wat maakte dat zij op zo'n jonge leeftijd al geïnteresseerd raakte in een leefstijl waarin ze in harmonie leeft met Moeder Aarde? En waar haalde ze de vastberadenheid vandaan om zich zo te verdiepen in een leefstijl die toentertijd nog helemaal in de kinderschoenen stond (om nog maar te zwijgen over het feit dat haar omgeving daar niet altijd in faciliteerde). Daarnaast hebben we het over hoe ze steeds weer nieuwe boeken de wereld in trapt, wat voor haar persoonlijk de grootste mijlpaal was in haar carrière én hoe ze de toekomst van deze planeet voor zich ziet.

 

Shownotes

Boek over vlees eten in relatie tot mannelijkheid: The Sexual Politics of Meat - A Feminist-Vegetarian Critical Theory van Carol J. Adams

 

Meer van Lisette Kreischer

Bekijk Lisette haar website voor updates in haar blog, om één van haar boeken te bestellen óf om haar te ontmoeten tijdens een live-event. Tevens onderhoudt ze samen met haar compagnon Maartje Borst het platform Man.Eat.Plant. - gelieerd aan het boek Man.Eat.Plant - waar wekelijks een heerlijk recept klaar staat. Ze is tevens actief op Instagram, Facebook en Pinterest.

 

Discount

Yogi & Yousef's: 10% korting vanaf 15 euro met code Lobke10, dit is een affiliate code.

 

Abonneer, beoordeel & deel

Abonneer jezelf voor deze podcast om geen aflevering te missen. En vergeet niet om een beoordeling achter te laten en deze aflevering te delen op sociale media of iemand waarvan je denkt dat hij of zij er iets waardevols uit kan halen.