Preview Mode Links will not work in preview mode

Lobke Faasen Podcast


Aug 30, 2019

Linda van Roij

Linda van Roij is bioloog en aardwetenschapper. Ze doet voor de Universiteit van Utrecht onderzoek naar hoe het klimaat in het verleden gedijde aan de hand van fossiele algjes uit sedimentkernen. Met deze informatie wil ze achterhalen hoeveel warmer het nou echt wordt bij een verdubbeling van de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer. Deze informatie is immers cruciaal om te bepalen hoeveel er nog mag worden uitgestoten om de aarde leefbaar te houden.

Hoe meer Linda te weten kwam over de mate waarin aarde wordt verwaarloosd voor heb- en gemakzucht, hoe meer ze zelf de drang voelde om in actie te komen. Ze wilde duurzamer leven en daarvoor uitzoeken wat écht zinvolle manieren zijn. En deze duurzame ontdekkingsreis kan je al 3 jaar volgen op haar blog Zaailingen.

Sinds de start van haar blog heeft Linda al veel veranderd. Ze eet 95% plantaardig, koopt zo veel mogelijk tweedehands en heeft een hoop spullen de deur uitgedaan. Maar als reisverslaafde is de meest aangrijpende keuze wel geweest om in principe niet meer te vliegen. Haar reislust is ze daarentegen zeker niet kwijt. Inmiddels is ze een fanatieke en uitgesproken treinreiziger die alle hoeken van Europa (en zelfs een keer naar China) per trein ontdekt.

In deze aflevering hebben Linda en ik het over haar eigen duurzame ontdekkingsreis en hoe de blog is ontstaan. Daarnaast staan we uitgebreid stil bij de impact van reizen en waarom ze het radicale besluit heeft genomen om in principe niet meer te vliegen. Daarnaast deelt ze al haar treintips, vertelt over de voordelen van reizen per trein en legt uit je hoe je tot aan Azië kan reizen zonder een vliegtuig in te stappen.

 

Shownotes

Voor de uitgebreide shownotes, zie de originele podcastpagina

 

Meer van Linda van Roij

Linda deelt artikelen via haar blog Zaailingen. Ze is tevens actief op Instagram, Facebook en Twitter.

 

Discount

Yogi & Yousef's: 10% korting vanaf 15 euro met code Lobke10, dit is een affiliate code.

 

Abonneer, beoordeel & deel

Abonneer jezelf voor deze podcast om geen aflevering te missen. En vergeet niet om een beoordeling achter te laten en deze aflevering te delen op sociale media of iemand waarvan je denkt dat hij of zij er iets waardevols uit kan halen.