Preview Mode Links will not work in preview mode

Lobke Faasen Podcast


Jun 11, 2019

In aflevering drie zit ik met Mariëlle Markgraaff, beter bekend als de dame achter het blog The Geen Guide. Waar Mariëlle ooit een blog begon over make-up, cosmetica en fashion is dit inmiddels ontpopt tot een platform over van alles rondom duurzaamheid en groen leven. Ze eet plantaardig en koopt zo veel mogelijk tweedehands en duurzaam. Maar als het even kan, koopt ze helemaal niets en doet ze juist eerder dingen weg. Mariëlle is namelijk minimalist.

Bij minimalisme denken de meeste mensen aan minder kopen en ontspullen. En dit is zeker een belangrijk onderdeel van minimalisme en waar het ook vaak mee begint. Maar in dit gesprek met Mariëlle wordt al snel duidelijk dat het over zo veel meer gaat. Zoals je tijd besteden aan de dingen die er echt toe doen. Minder tijd in spullen stoppen betekent immers ook meer tijd overhouden. En tijd is kostbaar. Daarnaast kan je ook minimaliseren op de niet-materiële zaken. Denk aan minder werken of - een onderwerp waar we ook uitgebreid bij stilstaan in dit gesprek - minder vrienden. Want wat maakt gelukkiger: twee écht goede vrienden of tien zwakke contacten?

In deze aflevering maak je kennis met wat minder van van alles en nog wat je eigenlijk oplevert. En waarom houden veel mensen toch zo vast aan spullen? Mariëlle vertelt over har eigen ervaring met minimalisme, op welke manier het haar leven heeft verrijkt, of er ook keerzijden zijn aan een leven met minder bezittingen en hoe jij de eerste stap kan zetten naar een leven met minder spullen. Daarnaast staan we uitgebreid stil bij haar persoonlijk duurzame reis, zoals haar weg naar een plantaardig voedingspatroon.

 

Volg Mariëlle


Website
Youtube
Instagram
Pinterest

 

Abonneer, beoordeel & deel

 

Abonneer jezelf voor deze podcast om geen aflevering te missen. En vergeet niet om een beoordeling achter te laten en deze aflevering te delen op sociale media of iemand waarvan je denkt dat hij of zij er iets waardevols uit kan halen.

 

Volg mij


Blog, recepten & meer
Youtube
Instagram
Facebook