Preview Mode Links will not work in preview mode

Lobke Faasen Podcast


Jul 28, 2020

Alhoewel Armanda Govers altijd al interesse had in duurzaamheid, begon haar duurzame ontdekkingsreis pas echt aan het eind van haar studie milieurecht. Ze ontdekte welke enorme impact vlees had op de wereld en voelde een enorme drive om hier meer mee te doen. In eerste instantie begon ze als activist bij Greenpeace, maar later ging ze aan de slag bij de Vegetarische Slager.

In 2016 richtte Armanda haar Eigen Stichting op: Even Geen vlees. Met deze stichting wil ze bewustwording creëren over het onderwerp dieren eten en wil ze de transitie naar een plantaardig voedingspatroon versnellen. Dit probeert ze te bereiken middels ludieke acties, lobbywerk, journalisten en journalistieke platforms aanspreken op foutieve berichtgevingen over dierlijke producten of door met discutabele reclamecampagnes waarin dierlijke producten worden gepromoot naar de Reclame Code Commissie te stappen.

 

Shownotes

  • Check de website van Even Geen Vlees
  • Uit nader onderzoek blijkt dat de vleesconsumptie wordt berekend a.d.h.v. het karkasgewicht. Dit is het vlees inclusief been, vet en zwoerd. De landelijke vleesconsumptie blijft een speculatie. Zo zou een stijging van horecamaaltijden die geserveerd zijn aan een toenemend aantal toeristen ook bij kunnen dragen aan de stijging. Lees verder op de website van de Wageningen Universiteit.
  • et elke dag moeiteloos één kilo groente en fruit, bereik je ideale gewicht en geef je gezondheid een boost door mee te doen met Eat The Rainbow.
  • Yogi & Yousef's: 10% korting vanaf 15 euro met code Lobke10

 

Meer over Lobke Faasen Diëtist